Το μυστικό για την επίτευξη των νέων μας περιβαλλοντικών στόχων; Οι άνθρωποί μας

Η Teva ανακοίνωσε νέους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους - συμπεριλαμβανομένου ενός μακροπρόθεσμου στόχου για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 33%. Ο Richard Pickup και η Ann Lee-Jeffs κοιτάζουν πίσω από αυτόν τον φιλόδοξο αριθμό για να καταλάβουν τι θα χρειαστεί για να επιτευχθεί.

Σε όλη τη βιομηχανία, οι επιχειρήσεις έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα την ανάγκη - και καθήκον - να βελτιώσουν τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Ανακοινώνουν την επίτευξη στόχων, τη μείωση των εκπομπών, την αποδοτικότητα και τη μακροπρόθεσμη αξία που δημιουργήθηκε.

Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι οι εταιρείες που το επιτυγχάνουν. Είναι οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι - με όλη τους την αφοσίωση, τις δεξιότητες και την εφευρετικότητα - θα αποτρέψουν την επικείμενη περιβαλλοντική κρίση.

Ως παράδειγμα, ας δούμε το εργοστάσιο της Teva στο Malanpur της Ινδίας, το οποίo παράγει δραστικά φαρμακευτικά συστατικά (API). H λειτουργία της εγκατάσταση απαιτεί να πληρούνται αυστηροί περιβαλλοντικοί όροι για την απόρριψη συγκεκριμένων ρύπων από το εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων.

Για να διασφαλιστεί αυτό, η ομάδα δημιούργησε μια εντελώς νέα διαδικασία για την αφαίρεση διαλυτών από τα λύματα χρησιμοποιώντας υπάρχουσες υποδομές. Αλλά δεν σταμάτησαν απλώς στη συμμόρφωση προς τους κανονισμούς. Σχεδίασαν τη διαδικασία ώστε να επιτυγχάνει τη μείωση του αριθμού των χημικών ουσιών που απαιτούνται για την επεξεργασία των λυμάτων και τη μείωση των αερομεταφερόμενων εκπομπών, μεταξύ πολλών άλλων πλεονεκτημάτων.

Στη συνέχεια, ανέλαβε η τεχνική ομάδα, σχεδιάζοντας και εγκαθιστώντας εξοπλισμό που ανακτά τη θερμότητα που παράγεται από τη νέα διαδικασία και την τροφοδοτεί σε μια μεταγενέστερη δευτερεύουσα διαδικασία, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας.

Το αποτέλεσμα είναι η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η μείωση του κόστους, ακόμη και η αύξηση των εσόδων από τον ανακτηθέντα διαλύτη.

Μια καταπληκτική ιστορία, αλλά δεν είναι η εταιρεία αυτή που τα κατάφερε. Οι άνθρωποι το έκαναν.

Σημαντικές ανακοινώσεις

Η Teva πρόσφατα ανακοίνωσε μακροπρόθεσμους στόχους περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) κατά ένα τρίτο. Αυτό θα ευθυγραμμίσει την εταιρεία με τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, το 2015, καθώς και με τα σημεία αναφοράς της βιομηχανίας.

Ο Richard Pickup, Αντιπρόεδρος Περιβάλλοντος, Υγείας, Ασφάλειας και Βιωσιμότητας στην Teva, συμφωνεί ότι αυτά είναι μεγάλα, φιλόδοξα σχέδια. Ωστόσο, συνεχίζει, δεν θα ήταν εφικτά αν δεν υπήρχε ενός τεράστιο φάσμα δημιουργικών και αφοσιωμένων σε αυτό τον σκοπό έργων - μεγάλων και μικρών - με επικεφαλής τους εργαζομένους σε όλο τον κόσμο.

«Οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει μπορεί να φαίνονται τρομακτικές και απαιτητικές, αλλά στηριζόμαστε στην αξιοποίηση της εφευρετικότητας των εργαζομένων μας. Χάρη σε αυτό, είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να τις φέρουμε σε πέρας. Οι δραστηριότητές τους - μεγάλες ή μικρές - είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά.»

Μια νέα εποχή

Οι νέες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της Teva αποτυπώνονται στους στόχους της για το 2030. Αντικαθιστούν τους ενδιάμεσους στόχους που τέθηκαν το 2014 και αποσύρθηκαν το 2019 αφού επιτεύχθηκαν νωρίτερα από τον στόχο.

Αυτοί οι νέοι στόχοι χωρίζονται σε τρεις πυλώνες:

  • Δράση για την αλλαγή του κλίματος και την ανθεκτικότητα
     
  • Υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων
     
  • Ελαχιστοποίηση των εκπομπών λυμάτων και άλλων αποβλήτων

Ο πρώτος από αυτούς τους πυλώνες αναγνωρίζει ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα για τα επόμενα 50 χρόνια, λέει η Ann Lee-Jeffs, Ανώτερη Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Προϊόντων, στην Teva.

«Ως υπεύθυνη επιχείρηση, έχουμε σαφώς να παίξουμε ρόλο για να αποτρέψουμε τα εφιαλτικά σενάρια που θα μπορούσαν να προέλθουν από την κλιματική αλλαγή», λέει. «Οι πελάτες μας το συνειδητοποιούν, όπως και οι εργαζόμενοί μας, οι επενδυτές και άλλοι ενδιαφερόμενοι.»

«Αποτελεί επίσης απειλή για την επιχείρησή μας. Εάν δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το επιχειρείν μας, δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας να παρέχουμε ποιοτικά φάρμακα σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο."

Εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την εφευρετικότητά τους για να στηρίξουν αυτούς τους στόχους. Για παράδειγμα, στο εργοστάσιο Teva Tech στο Ισραήλ, υπάρχουν εκατοντάδες μέτρα σωληνώσεων, όλες υπέργειες και κυρίως σε μεγάλο ύψος. Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί εάν η μόνωση γύρω από τις σωληνώσεις έχει υποστεί ζημιά και υπάρχει απώλεια ενέργειας.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η ομάδα του εργοστασίου χρησιμοποιεί τεχνολογία θερμικής απεικόνισης για να ελέγξει τη μόνωση. Εάν εντοπιστούν προβληματικά σημεία, η μόνωση επισκευάζεται. Αυτό βελτιώνει την ανίχνευση απώλειας ενέργειας, εξοικονομώντας χρόνο για επισκευές και βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση.

Έργα σαν αυτό είναι η απάντηση στο αίτημα του Ρίτσαρντ για περισσότερα «καθημερινά έργα αποδοτικότητας» για καλύτερη χρήση της ενέργειας, εάν η εταιρεία θέλει να επιτύχει τον στόχο της για μείωση κατά 33% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

«Η πιο πράσινη ενέργεια είναι η ενέργεια που δεν χρησιμοποιούμε» επισημαίνει με μεγάλη έμφαση.

Έλλειψη νερού

Ο δεύτερος και ο τρίτος περιβαλλοντικός πυλώνας της Teva - υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων και ελαχιστοποίηση των εκπομπών, των λυμάτων και των αποβλήτων - μπορεί να μην θεωρούνται ίδιας βαρύτητας με την κλιματική αλλαγή, αλλά και οι δύο είναι ζωτικής σημασίας για τον τρόπο λειτουργίας της Teva.

«Οι φυσικοί πόροι γίνονται πιο σπάνιοι και δαπανηροί», λέει ο Richard. "Εκτός από την περιβαλλοντική πτυχή - αποφυγή εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων - πρέπει να σκεφτούμε και την πτυχή του κόστους στην επιχείρηση."

«Στόχος μας είναι να χρησιμοποιούμε τους φυσικούς πόρους με υπευθυνότητα - συμπεριλαμβανομένου του νερού γιατί δεν μπορούμε να φτιάξουμε τα προϊόντα μας χωρίς αυτό."

Ως εκ τούτου, ένας από τους κύριους περιβαλλοντικούς στόχοι της Teva είναι η μείωση της συνολικής χρήσης νερού σε περιοχές που αναμένεται να βρίσκονται υπό έλλειψη νερού, όπως το Ισραήλ και η Ινδία, κατά 10%.

«Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τη μακροπρόθεσμη ικανότητα να παρέχουμε πρόσβαση σε φάρμακα με το σωστό κόστος, εάν δεν φροντίζουμε τους φυσικούς πόρους που χρειαζόμαστε;» ρωτάει. «Το να κάνεις το σωστό για το περιβάλλον συνδέεται εγγενώς με το μέλλον της επιχείρησης».

Καταπολέμηση των υπερβακτηρίων (superbugs)

Σύμφωνα με την Ann, σε αφορά στον τρίτο πυλώνα - ελαχιστοποίηση των εκπομπών, των λυμάτων και των αποβλήτων- το μήνυμα είναι ευκολότερα κατανοητό στον κόσμο.

«Όλοι θέλουμε ένα περιβάλλον που θα μας προσφέρει βιωσιμότητα, αλλά ως εταιρεία, έχουμε διπλή ευθύνη λόγω της φύσης αυτού που κάνουμε».

«Είναι πραγματικά απλό: διαθέτουμε προϊόντα στην αγορά για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας. Δεν θέλουμε να βλάψουμε την ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον μέσα από αυτή τη δραστηριότητα », λέει η Ann. "Εάν δεν είμαστε υπεύθυνοι για το πώς χειριζόμαστε τα υποπροϊόντα των δραστηριοτήτων μας - και τη διαχείριση των προϊόντων μας όταν εισέρχονται στην αγορά - τότε βλάπτουμε τη Γη, τους πελάτες μας και την επιχείρησή μας."

Η Teva έχει δεσμευτεί να ελαχιστοποιήσει τόσο τα απόβλητα από τη λειτουργία της όσο και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αποβλήτων της. Η εταιρεία έχει επίσης δεσμευτεί να μειώσει την απόρριψη αντιμικροβιακών, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην AMR Alliance (Συμμαχία για την αντοχή στα αντιβιοτικά). Η Συμμαχία είναι αφοσιωμένη στην καταπολέμηση των «superbugs» μικροβίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, εν μέρει λόγω της απόρριψης φαρμακευτικών συστατικών από εργοστάσια παραγωγής.

Θέμα ισορροπιών

Παρά το γεγονός ότι η Ann ηγείται των θεμάτων περιβάλλοντος στην Teva, προσπαθεί να τονίσει ότι οι περιβαλλοντικοί στόχοι του 2030 δεν στέκουν - και δεν μπορούν να σταθούν από μόνοι τους.

«Το Περιβάλλον είναι μόνο ένας πυλώνας της ευρύτερης ατζέντας μας για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση», λέει. «Έχουμε υποχρεώσεις σχετικά με την ποιότητα της παραγωγής, την πρόσβαση στα φάρμακα, την κοινωνική διακυβέρνηση και πολλά άλλα.

Ο Richard αποδέχεται ότι αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε στάθμιση των περιστάσεων.

«Δεν πρόκειται ποτέ να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των προϊόντων μας και την πρόσβαση σε αυτά», λέει. «Έτσι, ενώ κάνουμε ό, τι μπορούμε για την προστασία του περιβάλλοντος, πρέπει ταυτόχρονα να βρούμε αποτελεσματικούς και οικονομικά αποδοτικούς τρόπους για την παροχή φαρμάκων».

«Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά θα χρειαστεί να συμμετέχουν όλοι οι άνθρωποι της Teva. Αυτή είναι δουλειά του καθενός και όλων."

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

9 συμβουλές αυτοφροντίδας από ασθενείς και φροντιστές

9 συμβουλές αυτοφροντίδας από ασθενείς και φροντιστές

Συνδέοντας την Υγεία των Ανθρώπων και του Κόσμου μας: Έκθεση Προόδου ESG 2021

Συνδέοντας την Υγεία των Ανθρώπων και του Κόσμου μας: Έκθεση Προόδου ESG 2021

Το πρόβλημα με το «γενναίο προσωπείο» στην ημικρανία

Το πρόβλημα με το «γενναίο προσωπείο» στην ημικρανία

Το να είμαστε υγιείς δεν σημαίνει μόνο να μην έχουμε COVID

Το να είμαστε υγιείς δεν σημαίνει μόνο να μην έχουμε COVID

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς στην Teva

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς στην Teva

Σας καλωσορίζουμε στο νέο μας site!

Σας καλωσορίζουμε στο νέο μας site!

Εξοικονομώντας δισεκατομμύρια και παράλληλα ενισχύοντας την οικονομία: Η πρώτη Έκθεση Οικονομικού Αν...

Εξοικονομώντας δισεκατομμύρια και παράλληλα ενισχύοντας την οικονομία: Η πρώτη Έκθεση Οικονομικού Αντικτύπου της Teva

Η σημασία του Τμήματος Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας

Η σημασία του Τμήματος Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας

Η ασφάλεια των ασθενών είναι μια ξεχωριστή αποστολή

Η ασφάλεια των ασθενών είναι μια ξεχωριστή αποστολή