Η σημασία του Τμήματος Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας

Για την προστασία μας

Το τμήμα Περιβάλλοντος, Υγιεινής και Ασφάλειας (EHS) της Teva στην Ευρώπη διασφαλίζει ότι τα πολυάριθμα ευρωπαϊκά εργοστάσια, οι εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και τα γραφεία της εταιρείας είναι ασφαλή για εργασία. Είναι υπεύθυνο για την διατήρηση της ασφάλειας 14.000 ατόμων. 

O Jack de Graaf διευθύνει το τμήμα Περιβάλλοντος, Υγιεινής και Ασφάλειας της Teva (Environment, Health and Safety -EHS) στην Ευρώπη

Η κύρια ευθύνη του είναι η ασφάλεια των εργαζομένων. Διασφαλίζει ότι οι γενικοί διευθυντές και η ηγετική διατηρούν τα εργοστάσια, τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης ασφαλή για εργασία, ώστε όποιος εισέρχεται σε μία από τις εγκαταστάσεις μας το πρωί θα φεύγει με ασφάλεια στο τέλος της ημέρας.

Υπάρχουν 14.000 εργαζόμενοι στην Teva στην Ευρώπη. Η εταιρεία διαθέτει 19 μονάδες παραγωγής που απασχολούν έως 9.000 άτομα και επιπλέον 5.000 άτομα εργάζονται σε γραφεία και αποθήκες. Πρόκειται για πολλούς ανθρώπους που πρέπει να παραμείνουν ασφαλείς.

Στη φαρμακοβιομηχανία οι επιπτώσεις από μια καταστροφή μιας εγκατάστασης είναι τεράστια. Εάν η παραγωγή πρέπει να σταματήσει και δεν είναι εφικτή η διανομή των προϊόντων στους ασθενείς, αυτό είναι καταστροφικό.

Η πιθανή έκθεση σε δραστικές χημικές ενώσεις είναι ένας μεγάλος κίνδυνος στη φαρμακοβιομηχανία. Τα προϊόντα που παρασκευάζουμε για τους ασθενείς μας είναι ωφέλιμα γι’ αυτούς, αλλά μπορεί να είναι επιβλαβή αν κάποιος που παρασκευάζει το φάρμακο ή βρίσκεται στο περιβάλλον της παραγωγής, υπερεκτεθεί σε χημικές ενώσεις όπως ορμόνες ή κυτταροστατικά [φάρμακα που αναστέλλουν την κυτταρική ανάπτυξη]. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο, επομένως πραγματοποιούμε αξιολογήσεις κινδύνου για τον μετριασμό των υψηλών και μεσαίων κινδύνων.

Εργαζόμαστε σκληρά για να ενσταλάξουμε την ίδια νοοτροπία ασφάλειας σε όλες τις εγκαταστάσεις μας.

Υπάρχει πάντα ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν κάτι επικίνδυνο. Οι άνθρωποι δεν έχουν προδιάθεση για επικίνδυνη συμπεριφορά ωστόσο υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσαν να το πράξουν: ίσως γιατί η διαδικασία δεν είναι βιώσιμη, δεν διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία ή ο εξοπλισμός δεν έχει σχεδιαστεί σωστά. Σε πολλές περιπτώσεις η συμπεριφορά καθοδηγείται από τη διοίκηση. Η διοίκηση έχει μεγάλη ευθύνη να διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εκτελούν την εργασία τους με ασφάλεια.

Βλέπω το τμήμα EHS ως τη μητέρα ενός οργανισμού. Όταν το περιβάλλον και η νοοτροπία του τμήματος EHS μιας επιχείρησης είναι καλά, αυτό επηρεάζει ολόκληρη τη λειτουργία της. Εάν το τμήμα EHS είναι καλά οργανωμένο τότε η λειτουργία της επιχείρησης είναι πιθανό να είναι επίσης καλά οργανωμένη. Όντως πιστεύω ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο. Εάν το τμήμα EHS αποδίδει άσχημα, τότε είναι πιθανό να ισχύει το ίδιο και για την απόδοση της επιχείρησης.

Η δουλειά μου περιλαμβάνει πολλή καθοδήγηση. Περίπου το 30-50% της εβδομάδας μου αφιερώνεται στην καθοδήγηση των τοπικών διευθυντών των τμημάτων EHS για το πώς να δημιουργήσουν έναν ασφαλέστερο χώρο εργασίας. Ο υπόλοιπος χρόνος αφιερώνεται ως επί το πλείστον στη θέσπιση κατευθυντήριων οδηγιών και μοντέλων στρατηγικής για το μέλλον, ώστε από διαφορετικές νοοτροπίες στον χώρο εργασίας να προκύψει μία ενιαία.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που εμπλέκονται στο τμήμα EHS. Δεν πρόκειται μόνο για την ασφάλεια, αλλά και για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Υπάρχει επίσης το κοινωνικό στοιχείο. Δίνεται η αίσθηση ότι συμβάλλουμε σε κάτι μεγαλύτερο από μια επιχείρηση, κάνουμε κάτι καλό για την ανθρωπότητα.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

9 συμβουλές αυτοφροντίδας από ασθενείς και φροντιστές

9 συμβουλές αυτοφροντίδας από ασθενείς και φροντιστές

Συνδέοντας την Υγεία των Ανθρώπων και του Κόσμου μας: Έκθεση Προόδου ESG 2021

Συνδέοντας την Υγεία των Ανθρώπων και του Κόσμου μας: Έκθεση Προόδου ESG 2021

Το πρόβλημα με το «γενναίο προσωπείο» στην ημικρανία

Το πρόβλημα με το «γενναίο προσωπείο» στην ημικρανία

Το μυστικό για την επίτευξη των νέων μας περιβαλλοντικών στόχων; Οι άνθρωποί μας

Το μυστικό για την επίτευξη των νέων μας περιβαλλοντικών στόχων; Οι άνθρωποί μας

Το να είμαστε υγιείς δεν σημαίνει μόνο να μην έχουμε COVID

Το να είμαστε υγιείς δεν σημαίνει μόνο να μην έχουμε COVID

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς στην Teva

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς στην Teva

Σας καλωσορίζουμε στο νέο μας site!

Σας καλωσορίζουμε στο νέο μας site!

Εξοικονομώντας δισεκατομμύρια και παράλληλα ενισχύοντας την οικονομία: Η πρώτη Έκθεση Οικονομικού Αν...

Εξοικονομώντας δισεκατομμύρια και παράλληλα ενισχύοντας την οικονομία: Η πρώτη Έκθεση Οικονομικού Αντικτύπου της Teva

Η ασφάλεια των ασθενών είναι μια ξεχωριστή αποστολή

Η ασφάλεια των ασθενών είναι μια ξεχωριστή αποστολή