Το να είμαστε υγιείς δεν σημαίνει μόνο να μην έχουμε COVID

Είναι κατανοητό ότι υπό το βάρος της κρίσης του COVID19, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το νοσοκομειακό προσωπικό και η πλειονότητα των άλλων παρόχων υγειονομικής περίθαλψης έπρεπε να σπεύσουν στην πρώτη γραμμή, αντιμετωπίζοντας την εισροή ασθενών με COVID19. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάναμε ό, τι μας ζητήθηκε και μείναμε στο σπίτι για να σωθούν ζωές.

Εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας, πολλοί ασθενείς - ιδιαίτερα εκείνοι με χρόνιες παθήσεις - σταμάτησαν να επισκέπτονται τον γιατρό τους. 01 Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος μπορεί να είναι αρνητικές όταν οι ασθενείς αναβάλλουν την τακτική τους παρακολούθηση, με αποτέλεσμα μερικές φορές να επιδεινώνεται η κατάστασή τους.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η πανδημία δεν βρίσκεται ακόμη υπό έλεγχο και όλοι μας είμαστε βαθιά ευγνώμονες, τόσο απέναντι στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας που αφιερώνουν χρόνο προσπαθώντας να κατανοήσουν έναν νέο ιό και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του, όσο και για εκείνους που τηρούν τους κανόνες προφύλαξης και περιορισμού της μετάδοσής του. Όμως η αναβολή της τακτικής φροντίδας υγείας δεν είναι η σωστή πρακτική αντιμετώπισης. Όσοι το έχουμε ανάγκη, πρέπει να επισκεφθούμε ξανά τους γιατρούς μας, τηρώντας απλά τους κανόνες.

Το να είσαι υγιής είναι κάτι περισσότερο από το να μην έχεις COVID

Ζώντας εν μέσω μιας πανδημίας - κάτι που κανένας από εμάς δεν είχε ξαναζήσει - είναι εύκολο να ξεχάσουμε τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να φροντίσουμε την υγεία μας, όπως η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση και αρκετός ύπνος. Ωστόσο, αυτά τα πράγματα πρέπει να παραμείνουν στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων μας, ώστε να παραμείνουμε υγιείς και το ανοσοποιητικό μας σύστημα να λειτουργεί πλήρως.

Ειδικότερα για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, είναι κατανοητό ότι μπορεί να υπάρχει φόβος να επισκεφθούν τους γιατρούς τους ή να πάνε στο νοσοκομείο για θεραπεία, κυρίως επειδή διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλους. Όμως οι επισκέψεις και οι σημαντικές θεραπείες που συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των παθήσεών τους ή στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους πρέπει να συνεχιστούν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Teva ξεκινά την καμπάνια «Το να είμαστε υγιείς δεν σημαίνει μόνο να μην έχουμε COVID», μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους χρόνιους ασθενείς να επισκεφθούν ξανά τους γιατρούς τους. Τους ενθαρρύνουμε να το κάνουν με υπευθυνότητα και με ανοιχτό διάλογο μεταξύ των δύο μερών προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ως μια μεγάλη εταιρεία που συμμετέχει στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, χαρακτηριζόμαστε από ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς. Η αποστολή μας είναι απλή: να βελτιώσουμε τη ζωή των ασθενών σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά φάρμακα, είτε πρόκειται για τη διαχείριση ασθενειών, την καταπολέμηση λοιμώξεων, είτε απλώς τη βελτίωση της υγείας γενικά. Υπηρετώντας αυτό το σκοπό, η εταιρεία μας δεσμεύεται να συνεχίσει στο σημερινό παγκόσμιο πλαίσιο, να κάνε ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την παραγωγή φαρμάκων υψηλής ποιότητας στα οποία στηρίζονται πάνω από 200 εκατομμύρια ασθενείς κάθε μέρα.

Αυτή η καμπάνια υπηρετεί την δέσμευσή μας απέναντι στους ασθενείς και στα συστήματα υγείας.

Είναι κατανοητό ότι οι γιατροί εξακολουθούν να είναι πολύ απασχολημένοι και ότι είναι σημαντικό να ελαχιστοποιηθεί η εξάπλωση και οι εξάρσεις του COVID19, όμως είναι επίσης σημαντικό οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα να συνεχίσουν να έχουν την φροντίδα που χρειάζονται.


Παραπομπές

  1. Back to contents.

Μπορείτε να διαβάσετε σε περιεκτικά infographics:

Πώς να συνεχίσετε την επαφή με το γιατρό σας

Πώς να προετοιμαστείτε για επίσκεψη στο γιατρό

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

9 συμβουλές αυτοφροντίδας από ασθενείς και φροντιστές

9 συμβουλές αυτοφροντίδας από ασθενείς και φροντιστές

Συνδέοντας την Υγεία των Ανθρώπων και του Κόσμου μας: Έκθεση Προόδου ESG 2021

Συνδέοντας την Υγεία των Ανθρώπων και του Κόσμου μας: Έκθεση Προόδου ESG 2021

Το πρόβλημα με το «γενναίο προσωπείο» στην ημικρανία

Το πρόβλημα με το «γενναίο προσωπείο» στην ημικρανία

Το μυστικό για την επίτευξη των νέων μας περιβαλλοντικών στόχων; Οι άνθρωποί μας

Το μυστικό για την επίτευξη των νέων μας περιβαλλοντικών στόχων; Οι άνθρωποί μας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς στην Teva

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς στην Teva

Σας καλωσορίζουμε στο νέο μας site!

Σας καλωσορίζουμε στο νέο μας site!

Εξοικονομώντας δισεκατομμύρια και παράλληλα ενισχύοντας την οικονομία: Η πρώτη Έκθεση Οικονομικού Αν...

Εξοικονομώντας δισεκατομμύρια και παράλληλα ενισχύοντας την οικονομία: Η πρώτη Έκθεση Οικονομικού Αντικτύπου της Teva

Η σημασία του Τμήματος Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας

Η σημασία του Τμήματος Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας

Η ασφάλεια των ασθενών είναι μια ξεχωριστή αποστολή

Η ασφάλεια των ασθενών είναι μια ξεχωριστή αποστολή