Η ιστορία μας

Παρέχοντας φάρμακα υψηλής ποιότητας στον κόσμο από το 1901

Η εταιρεία που είναι γνωστή σήμερα ως Teva ξεκίνησε ως μικρή επιχείρηση στην Ιερουσαλήμ το 1901. Από τότε η Teva έχει αναπτυχθεί σημαντικά παγκοσμίως και είναι σήμερα παγκόσμια ηγετική εταιρεία στα γενόσημα και στα εξειδικευμένα φάρμακα.

Δείτε το ταξίδι μας στον χρόνο στο βίντεο που ακολουθεί.

Η ιστορία μας

Δείτε το ταξίδι μας στον χρόνο στο βίντεο που ακολουθεί.


Τeva Pharmaceuticals Hellas Α.E

Η Teva ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 2009.

Τον Αύγουστο του 2016, η Teva εξαγόρασε παγκοσμίως τη μονάδα γενοσήμων της Actavis επεκτείνοντας έτσι το χαρτοφυλάκιό της, τις δυνατότητες Έρευνας και Ανάπτυξης, τη γραμμή μελλοντικών προϊόντων και το παγκόσμιο επιχειρησιακό της δίκτυο.

Η εταιρεία Specifar Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1933 ως μια Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία. Το 2011 πραγματοποιήθηκε η εξαγορά της από την Watson Pharmaceuticals, η οποία αργότερα απέκτησε την Actavis και έτσι από το καλοκαίρι του 2016, η Specifar έγινε μέλος του Ομίλου εταιρειών της Teva.

Η επωνυμία της εταιρείας Specifar Α.Β.Ε.Ε. είναι πλέον Teva Pharmaceuticals Hellas A.E., ο διακριτικός της τίτλος είναι Teva Hellas A.E. και η έδρα της βρίσκεται στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 44

Σήμερα

Η Teva Pharamaceuticals Hellas, αποτελεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία στους τομείς που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, απασχολώντας συνολικά περίπου 60 άτομα.

Η Ιστορία της Teva στον κόσμο

Η ηγεσία μας έχει διαμορφωθεί από τους ανθρώπους και τη φιλοσοφία μας, η οποία έχει παραμείνει πιστή στο ταπεινό μας ξεκίνημα. Από την ίδρυση της Teva το 1901 στην Ιερουσαλήμ, η ηγεσία μας χαρακτηρίζεται από επιμονή, επιχειρηματικό πνεύμα και φιλοδοξία για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Η εταιρεία που είναι γνωστή σήμερα ως Teva ξεκίνησε ως μικρή επιχείρηση στην Ιερουσαλήμ το 1901. Η νέα εταιρεία, που πήρε το όνομά της από τους φαρμακοποιούς ιδρυτές της, Salomon, Levin and Elstein Ltd., διένεμε εισαγόμενα φάρμακα σε ολόκληρη την περιοχή με εμπορικά καραβάνια μουλαριών και καμηλών.

Κατά τις επόμενες δεκαετίες, η ανάπτυξη της εταιρείας έλαβε ώθηση καθώς η ζήτηση για τοπικά παραγόμενα φάρμακα αυξήθηκε. Το 1976, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Teva (που σημαίνει «φύση» στα εβραϊκά) Pharmaceutical Industries Ltd.

Η Teva αναπτύχθηκε σημαντικά σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω πολυάριθμων επιτυχημένων εξαγορών, οι οποίες ενσωμάτωσαν και βελτίωσαν την τεχνογνωσία μας σε καινοτόμα και γενόσημα φάρμακα, καθώς και σε νέους θεραπευτικούς τομείς και αγορές. Σήμερα, η Teva συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 15 κορυφαίες παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρείες - ένας παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα και εξειδικευμένα φάρμακα.

Μάθετε περισσότερα για την ιστορία της Teva

[1] Ετήσια έκθεση Teva 2018

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα