Η ιστορία μας

Παρέχοντας φάρμακα υψηλής ποιότητας στον κόσμο από το 1901

Η εταιρεία που είναι γνωστή σήμερα ως Teva ξεκίνησε ως μικρή επιχείρηση στην Ιερουσαλήμ το 1901. Από τότε η Teva έχει αναπτυχθεί σημαντικά παγκοσμίως και είναι σήμερα παγκόσμια ηγετική εταιρεία στα γενόσημα και στα εξειδικευμένα φάρμακα.

Δείτε το ταξίδι μας στον χρόνο στο βίντεο που ακολουθεί.

Η ιστορία μας

Δείτε το ταξίδι μας στον χρόνο στο βίντεο που ακολουθεί.


Specifar, a Teva Company

Η ιστορία της Specifar ξεκινάει με την ίδρυσή της το 1933 ως μια Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και τη μετέπειτα εδραίωση της παρουσίας της στη φαρμακευτική αγορά.

Το 2011 πραγματοποιήθηκε η εξαγορά της Specifar από την Allergan, που σηματοδότησε μια νέα πορεία για την εταιρεία, μέσα από τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της και την αξιοποίηση πρακτικών μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας.

Τον Αύγουστο του 2016, η Teva εξαγόρασε την μονάδα γενοσήμων της Allergan επεκτείνοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο γενοσήμων της, τις δυνατότητες Έρευνας και Ανάπτυξης, τη γραμμή μελλοντικών προϊόντων και το παγκόσμιο επιχειρησιακό της δίκτυο.

Σήμερα

Από το καλοκαίρι του 2016, η Specifar είναι μέλος του Ομίλου εταιρειών της Teva και αποτελεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία στους τομείς που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, απασχολώντας συνολικά περίπου 60 άτομα.

Η Ιστορία της Teva στον κόσμο

Η ηγεσία μας έχει διαμορφωθεί από τους ανθρώπους και τη φιλοσοφία μας, η οποία έχει παραμείνει πιστή στο ταπεινό μας ξεκίνημα. Από την ίδρυση της Teva το 1901 στην Ιερουσαλήμ, η ηγεσία μας χαρακτηρίζεται από επιμονή, επιχειρηματικό πνεύμα και φιλοδοξία για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Η εταιρεία που είναι γνωστή σήμερα ως Teva ξεκίνησε ως μικρή επιχείρηση στην Ιερουσαλήμ το 1901. Η νέα εταιρεία, που πήρε το όνομά της από τους φαρμακοποιούς ιδρυτές της, Salomon, Levin and Elstein Ltd., διένεμε εισαγόμενα φάρμακα σε ολόκληρη την περιοχή με εμπορικά καραβάνια μουλαριών και καμηλών.

Κατά τις επόμενες δεκαετίες, η ανάπτυξη της εταιρείας έλαβε ώθηση καθώς η ζήτηση για τοπικά παραγόμενα φάρμακα αυξήθηκε. Το 1976, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Teva (που σημαίνει «φύση» στα εβραϊκά) Pharmaceutical Industries Ltd.

Η Teva αναπτύχθηκε σημαντικά σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω πολυάριθμων επιτυχημένων εξαγορών, οι οποίες ενσωμάτωσαν και βελτίωσαν την τεχνογνωσία μας σε καινοτόμα και γενόσημα φάρμακα, καθώς και σε νέους θεραπευτικούς τομείς και αγορές. Σήμερα, η Teva συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 15 κορυφαίες παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρείες - ένας παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα και εξειδικευμένα φάρμακα.

Μάθετε περισσότερα για την ιστορία της Teva

[1] Ετήσια έκθεση Teva 2018

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα