Η Teva διαθέτει νέο 2D barcode για την καταπολέμηση της αγοράς ψευδεπίγραφων φαρμάκων

Το εμπόριο ψευδεπίγραφων φαρμάκων θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη αγορά απάτης στον κόσμο, με δισεκατομμύρια δολάρια να καταλήγουν στα χέρια συμμοριών οργανωμένου εγκλήματος κάθε χρόνο 01

Σε όλο τον κόσμο, η αγορά ψευδεπίγραφων φαρμάκων σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο και αφήνει ακόμα περισσότερους παράλυτους ή με σοβαρά προβλήματα υγείας ως αποτέλεσμα της λήψης παραποιημένων προϊόντων που ενδέχεται να είναι μολυσμένα ή ληγμένα. 02

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ψευδεπίγραφων φαρμάκων, η Teva εφήρμοσε ένα επαναστατικό νέο 2D barcode που θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος αυτών των επικίνδυνων πλαστών φαρμάκων. Με δαπάνες που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια, η Teva δημιούργησε μια νέα τεχνική σειριοποίησης για να εξασφαλίσει την αυθεντικότητα των προϊόντων και να δώσει μεγαλύτερη σιγουριά τόσο στους πελάτες όσο και στους καταναλωτές, και να κρατήσει τα παράνομα κέρδη μακριά από τα χέρια εγκληματιών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι τα έσοδα από τα πλαστά φάρμακα είναι περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 10-15 τοις εκατό του παγκόσμιου φαρμακευτικού εμπορίου. 03 Κυρίως διακινούνται στη μαύρη αγορά, μέσω του Διαδικτύου.

Καθώς η χρήση αυτών των πλαστών φαρμάκων αυξάνεται παγκοσμίως, η Teva έχει καταστήσει την πλαστογράφηση των φαρμάκων της ακόμη πιο δύσκολη τοποθετώντας 2D barcode, με έναν αντίστοιχο αριθμό αναγνώρισης παγκόσμιας παρακολούθησης, σε 326 γραμμές συσκευασίας. Η Teva σχεδιάζει τον καλύτερο τρόπο εφαρμογής των νέων γραμμωτών κωδικών με την υπεύθυνη έργου Galit Meyran, η οποία ηγείται του έργου σειριοποίησης από το 2015.

Η Meyran πιστεύει ότι ο γραμμωτός κώδικας μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς εμπιστοσύνη για τα προϊόντα που λαμβάνουν. «Έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό barcode που έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία των ασθενών μας και εκπληρώνει την υπόσχεση του brand μας. Ο καταναλωτής μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει ένα αυθεντικό προϊόν και ότι κανείς δεν προσπαθεί να του πουλήσει ψευδεπίγραφα φάρμακα.»

Η φαρμακευτική βιομηχανία έχει εδώ και πολύ καιρό δώσει έμφαση στην ανιχνευσιμότητα στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παραποίησης, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τους εγκληματίες από το να παράγουν και να πουλούν με επιτυχία παραποιημένα φάρμακα. Οι παραχαράκτες έχουν αντιγράψει όλα τα είδη φαρμάκων από φάρμακα για το AIDS έως αντι-ελονοσιακά δισκία, με περίπου 1 στα 10 ιατρικά προϊόντα στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος να είναι κατώτερης ποιότητας ή ψευδεπίγραφα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. 04

Η Meyran, η οποία εργάστηκε με εκατοντάδες εργαζομένους σε 38 εγκαταστάσεις της Teva παγκοσμίως για να φέρει σε πέρας το έργο, πρόσθεσε: «Στην Teva δεν σταματάμε μετά την παραγωγή του προϊόντος και της κυκλοφορίας του στην αγορά. Λαμβάνουμε κάθε μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς και οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να επαληθεύσουν ότι το φάρμακο που κρατούν είναι ένα αυθεντικό φάρμακο Teva.»Τα τελευταία χρόνια, η Teva συνεργάζεται με κυβερνήσεις και τελωνειακές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη διανομή παραποιημένων φαρμάκων. Το 2013, η Teva συνέβαλε στην αποκάλυψη μιας περίπλοκης επιχείρησης παραποίησης, αφότου ένας ασθενής στη Γερμανία διαπίστωσε ορθογραφικά λάθη σε μια συσκευασία φαρμάκου και ήρθε σε επαφή με την εταιρεία. Σε απάντηση, η Teva αγόρασε μέρος αυτού του ύποπτου προϊόντος για να το δοκιμάσει στα δικά της εργαστήρια και ανακάλυψε ότι παρόλο που το φάρμακο περιείχε γνήσια φαρμακευτικά συστατικά, δεν παρήχθη από την ίδια, όπως ισχυριζόταν το προϊόν.

Για να καταπολεμήσει την αυξανόμενη απειλή της παραποίησης φαρμάκων και να αντιμετωπίσει τις ρυθμιστικές αλλαγές, η Teva θα αλλάξει τη συσκευασία δισεκατομμυριών δισκίων και καψουλών που παράγονται κάθε χρόνο για να ενσωματώσει τη νέα μορφή γραμμωτού κώδικα. Μέσα στην Teva, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα έργο επηρεάζει τόσα πολλά διαφορετικά τμήματα, σε συνεργασία με παγκόσμιες και τοπικές ομάδες σε όλο τον κόσμο.

 Ιστορικά, η χρήση παραποιημένων φαρμάκων δεν ήταν ευρέως διαδεδομένη σε βιομηχανοποιημένες χώρες όπως οι ΗΠΑ ή η Δυτική Ευρώπη, αν και με πολλούς καταναλωτές να χρησιμοποιούν πλέον το Διαδίκτυο για την αγορά φθηνών φαρμάκων, τα παραδείγματα πλαστών φαρμάκων έχουν σημειώσει παγκόσμια αύξηση. Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι στην Αφρική και σε ορισμένες περιοχές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής το ποσοστό των πλαστών φαρμάκων μπορεί να φθάσει το 20-30% της αγοράς. 05 Συχνά, η πώληση παραποιημένων φαρμάκων επηρεάζει δυσμενώς τους κατοίκους του Τρίτου Κόσμου, ενώ οι πωλήσεις αυτών των φαρμάκων έχουν επίσης παρατηρηθεί στις ιδιαίτερα ελεγχόμενες αγορές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Για την αντιμετώπιση των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν από τη χρήση παραποιημένων φαρμάκων, η Aμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εισήγαγαν σχέδια για να διασφαλίσουν ότι κάθε μονάδα που μπορεί να σφραγιστεί είναι σειριοποιημένη.


Προβολή πηγής:

  1. Back to contents.
  2. Back to contents.
  3. Back to contents.
  4. Back to contents.
  5. Back to contents.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

9 συμβουλές αυτοφροντίδας από ασθενείς και φροντιστές

9 συμβουλές αυτοφροντίδας από ασθενείς και φροντιστές

Συνδέοντας την Υγεία των Ανθρώπων και του Κόσμου μας: Έκθεση Προόδου ESG 2021

Συνδέοντας την Υγεία των Ανθρώπων και του Κόσμου μας: Έκθεση Προόδου ESG 2021

Το πρόβλημα με το «γενναίο προσωπείο» στην ημικρανία

Το πρόβλημα με το «γενναίο προσωπείο» στην ημικρανία

Το μυστικό για την επίτευξη των νέων μας περιβαλλοντικών στόχων; Οι άνθρωποί μας

Το μυστικό για την επίτευξη των νέων μας περιβαλλοντικών στόχων; Οι άνθρωποί μας

Το να είμαστε υγιείς δεν σημαίνει μόνο να μην έχουμε COVID

Το να είμαστε υγιείς δεν σημαίνει μόνο να μην έχουμε COVID

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς στην Teva

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς στην Teva

Σας καλωσορίζουμε στο νέο μας site!

Σας καλωσορίζουμε στο νέο μας site!

Εξοικονομώντας δισεκατομμύρια και παράλληλα ενισχύοντας την οικονομία: Η πρώτη Έκθεση Οικονομικού Αν...

Εξοικονομώντας δισεκατομμύρια και παράλληλα ενισχύοντας την οικονομία: Η πρώτη Έκθεση Οικονομικού Αντικτύπου της Teva

Η σημασία του Τμήματος Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας

Η σημασία του Τμήματος Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας