Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2023, επέστρεψαν τα Βραβεία Humanizing Health, βραβεύοντας 6 πρωτοβουλίες από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με το ποσό των 5000€ για κάθε μια.

Παρακολουθήστε ένα σύντομο video από την Τελετή Απονομής.

 

Διαβάστε μια σύντομη περιγραφή των νικητήριων δράσεων και ακούστε τους φορείς να μιλούν για το έργο τους: 

«95», Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς -«ΖΕΥΞΗ»

Mέσω του προγράμματος «ΖΕΥΞΗ» ο Σύλλογος θα προσεγγίσει την επόμενη γενιά επιστημόνων, με στόχο να τους ευαισθητοποιήσει, να τους προσφέρει γνώσεις, και να ενθαρρύνει την περαιτέρω εμπλοκή και εκπαίδευσή τους στο πεδίο των σπάνιων παθήσεων. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής και της Φαρμακευτικής και τους δίνει τη δυνατότητα να συζητήσουν με ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις, καθώς και με τους Φροντιστές τους, προκειμένου να ενημερωθούν από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για τις επιμέρους και πολυεπίπεδες προκλήσεις που αντιμετωπίζει κανείς ζώντας με ένα Σπάνιο Νόσημα. Μετά τις συναντήσεις του κάθε ασθενή ή φροντιστή, οι φοιτητές θα κληθούν να γράψουν ένα δοκίμιο αφιερωμένο στην όλη εμπειρία τους.

Οι 3 φοιτητές των οποίων τα δοκίμιά τους θα ψηφιστούν ως τα καλύτερα από επιστημονική επιτροπή που θα συσταθεί, θα φιλοξενηθούν σε 3 διαφορετικά Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων Παθήσεων και θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το έργο των εν λόγω κέντρων και να γνωρίσουν στην πράξη το επιστημονικό αυτό πεδίο και να εκπαιδευτούν.

 

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ- «Ενημερωτικό portal»

Ο καρκίνος στην παιδική και εφηβική ηλικία προσβάλλει τα νεαρά άτομα στην κρισιμότερη αναπτυξιακή φάσης της ζωής τους. Η θεραπεία για τον καρκίνο είναι συχνά επώδυνη και μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες σωματικές και ψυχοκοινωνικές συνέπειες.

Με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά που θεραπεύτηκαν από τον καρκίνο, το «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ενημερωτικού portal, για πρώτη φορά στην χώρα μας. Αντικείμενο αυτής της διαδικτυακής πύλης θα αποτελέσουν τα θέματα επιβίωσης των παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο και οι χρήσιμες οδηγίες για όλα τα θέματα (ιατρικά και ψυχοκοινωνικά) που καλούνται να αντιμετωπίσουν μετά το τέλος της θεραπείας τους.

 

ΜΕΡΙΜΝΑ - «Ενδυνάμωση γονέων & φροντιστών παιδιών με χρόνια νοσήματα»

Με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της ολιστικής φροντίδας των παιδιών με απειλητική για τη ζωή ασθένεια και των οικογενειών τους στο σπίτι και στην προαγωγή της ποιότητας ζωής τους, η ΜΕΡΙΜΝΑ σχεδιάζει την υλοποίηση 5 webinars με οπτικοακουστικό και εκπαιδευτικό υλικό. Στο επίκεντρο θα είναι η ενδυνάμωσή τους και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους για τη διαχείριση των διαφόρων καταστάσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση λόγω της ασθένειας του παιδιού τους. Oι 300 περίπου γονείς/φροντιστές οι οποίοι θα επιμορφωθούν θα χρησιμοποιήσουν τη γνώση που θα έχουν αποκομίσει για να στηρίξουν αποτελεσματικά τα παιδιά με απειλητική για τη ζωή ασθένεια.

Το οπτικοακουστικό υλικό που έχει ήδη παραχθεί και αυτό που θα παραχθεί στο πλαίσιο του έργου (videos, παρουσιάσεις κτλ.), μετά τη λήξη και των 5 webinars, θα είναι προσβάσιμο μέσω της ιστοσελίδας της ΜΕΡΙΜΝΑΣ σε όποιον επιθυμεί να μάθει περισσότερα σχετικά με τα θέματα φροντίδας του άρρωστου παιδιού και της οικογένειας. 

 

ΝΟΣΗΛΕΙΑ - «Γήρας Τιμάν»

Στόχος της ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ και για το 2024 είναι να καταφέρει να καλύψει μέσω του προγράμματος «Γήρας τιμάν» τις αυξημένες ανάγκες για κατ’ οίκον υποστήριξη και ανακουφιστική φροντίδα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Μέσω της στήριξης από τα βραβεία Humanizing Health, ο σύλλογος θα ωφελήσει με το έργο του στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας τουλάχιστον 100 ηλικιωμένους με απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις υγείας και παράλληλα θα ενισχύσει τα μέλη της οικογένειάς τους που ασχολούνται με τη φροντίδα τους.

Το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες νοσηλείας και ανακουφιστική φροντίδας στο σπίτι, σε ενήλικες >65 χρόνων με σοβαρά χρόνια νοσήματα, με κινητικά και οικονομικά προβλήματα στην Αθήνα.

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης - «Απεριόριστη Ανάσα»

Μετά από 40 χρόνια δράσεων για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, ο Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης θα προχωρήσει στη δημιουργία Γραμμής Υποστήριξης, μέσω 5ψήφιου αριθμού με αστική χρέωση. Ψυχολόγος εξειδικευμένη στην ασθένεια της Κ.Ι. θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και πληροφόρηση για τη νόσο στους καλούντες. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα παρασχεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κοινότητα της Κυστικής Ίνωσης.

Η δράση μέσα από την εξ αποστάσεως «απρόσωπη» επικοινωνία θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για ασθενείς, φροντιστές, φορείς της νόσου να βγουν από την εσωστρέφεια που δημιουργεί η Κ.Ι. και να διαχειριστούν καλύτερα το ψυχολογικό βάρος, σε περίπτωση που δεν έχουν κοντά τους εξειδικευμένα κέντρα ή/και αισθάνονται ανασφάλεια στο πρόγραμμα ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης του Συλλόγου.

 

ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ – «Ετήσιος Διάπλους»

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ, από το 2014 που ιδρύθηκε, επισκέπτεται κάθε χρόνο, τα μικρά και απομονωμένα ελληνικά νησιά, με σκοπό πρωτίστως την παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών. Το 2024 θα επισκεφθούν 7 διαφορετικούς προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη ιατρική και υγειονομική κάλυψη γενικότερα.

Για τον σκοπό αυτό, θα χρειαστούν εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας της αποστολής. Η αποστολή αδειοδοτείται από την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 15.100 εξετάσεις σε 8.800 κάτοικους στα συνολικά 34 νησιά μέσα από 19 αποστολές.

 

Δελτίο Τύπου Humanizing Health Awards 2023

 
Δείτε το εδώ

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα