Ατενίζοντας ένα πιο πράσινο μέλλον

Η αρχή ενός νέου έτους είναι η κατάλληλη στιγμή για να προβληματιστούμε και να κοιτάξουμε προς το μέλλον. Για την Teva, αυτό σημαίνει να σκεφτόμαστε πώς βελτιώνουμε την υγεία των ασθενών - πώς καθιστούμε τα φάρμακα διαθέσιμα σε όσους τα χρειάζονται. Σημαίνει επίσης να σκεφτόμαστε πώς θα βελτιώσουμε την υγεία του πλανήτη μας, η οποία είναι εγγενώς συνδεδεμένη με την υγεία όσων τον κατοικούν.

Γνωρίζουμε ότι αυτό απασχολεί και τους εργαζομένους μας. Γι' αυτό το λόγο εγκαινιάζουμε την εκστρατεία "Go Green Together" - μια εκστρατεία που αναδεικνύει απλές αλλαγές που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να συμβάλουμε στην προστασία του πλανήτη μας. Μικρές ενέργειες στην καθημερινή μας ζωή, όπως το να σβήνουμε τα φώτα, να επιλέγουμε ένα ποτήρι πολλαπλών χρήσεων ή να σκεφτόμαστε δύο φορές πριν εκτυπώσουμε, είναι αθροιστικές. Καθώς μπαίνουμε στο 2023, θα μοιραζόμαστε συμβουλές, θα φιλοξενούμε συζητήσεις και θα ανταλλάσσουμε ιδέες μεταξύ των συναδέλφων μας με την ελπίδα να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες πράσινες συνήθειες.

Είμαστε ενθουσιασμένοι, επειδή γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι για τους εργαζομένους μας μας η προστασία του περιβάλλοντος. Είναι οι ίδιοι που βρίσκουν μοναδικούς, καινοτόμους τρόπους για να μειώσουν το αποτύπωμά μας στη δουλειά που κάνουμε καθημερινά. Για παράδειγμα, μία από τις εγκαταστάσεις μας στη Χιλή χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμη ενέργεια - η πρώτη τοποθεσία της Teva στη Νότια Αμερική που κάνει πλήρως αυτή τη μετάβαση. Το εργοστάσιό μας στο Ulm της Γερμανίας παράγει και χρησιμοποιεί ανανεώσιμη ενέργεια με ηλιακούς συλλέκτες. Στο Malanpur της Ινδίας, όπου παρασκευάζουμε συστατικά για τα φάρμακά μας, μειώνουμε τη χρήση νερού και επαναχρησιμοποιούμε το νερό όπου είναι δυνατόν. Και στην Ολλανδία, καθιστούμε τις υπηρεσίες τροφοδοσίας μας πιο βιώσιμες και χρησιμοποιούμε πλήρως ηλεκτρικά εταιρικά οχήματα - δύο πρωτοβουλίες που ελπίζουμε να επεκτείνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.

people on a meeting.jpg

Όλες αυτές οι δράσεις σε ολόκληρη την εταιρεία μας αθροίζονται για να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Από το 2019 έως το 2021, μειώσαμε τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 13% (περισσότερο από το ήμισυ του στόχου μας για το 2025), βελτιώσαμε την ενεργειακή απόδοση κατά 6% και μειώσαμε κατά 8% τα απόβλητα από τη λειτουργία και την άντληση νερού σε περιοχές που προβλέπεται να έχουν πρόβλημα λειψυδρίας.

Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας μπορεί να είναι τρομακτικές, αλλά αναλαμβάνοντας απτές δράσεις -ως εταιρεία και ως άτομα- μπορούμε να συμμετέχουμε στη δημιουργία ενός υγιέστερου, πιο βιώσιμου μέλλοντος.