Θεραπευτικοί τομείς

Μια επισκόπηση των βασικών θεραπευτικών τομέων μας

Παρότι η Teva επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, την εξατομίκευση και τη διάθεση θεραπειών σε ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών τομέων, έχουμε αρκετούς βασικούς τομείς στους οποίους η εξειδικευμένη έρευνα και ανάπτυξή μας επικεντρώνει τις προσπάθειές της. Αυτοί οι τομείς περιλαμβάνουν την ημικρανία, τις κινητικές και νευροεκφυλιστικές διαταραχές, την ογκολογία και το αναπνευστικό σύστημα.

Η Teva διαθέτει ένα ευρύ φάσμα φαρμάκων για τη θεραπεία όχι μόνο του καρκίνου αλλά και των παρενεργειών της θεραπείας του καρκίνου, όπως η ουδετεροπενία (όπου ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τη μόλυνση μειώνεται ως αποτέλεσμα της χημειοθεραπείας), καθώς και ο πόνος που συχνά έρχεται ως αποτέλεσμα του όγκου ή λόγω των θεραπειών που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της νόσου. Τα φάρμακα κατά του καρκίνου συνήθως συνταγογραφούνται στο νοσοκομείο από ειδικό Ογκολόγο.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων θεραπευτικών επιλογών, με στόχο τόσο τη μείωση του μεγέθους του όγκου όσο και την ανακούφιση των παρενεργειών και άλλων συμπτωμάτων που μπορεί να προκύψουν είτε από τον ίδιο τον καρκίνο είτε από τις θεραπείες που χρησιμοποιούνται.

Κάνουμε πραγματική διαφορά στη ζωή των ασθενών με καρκίνο. Παρέχουμε μια ποικιλία θεραπειών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών βιολογικών φαρμάκων που αποτελούν μέρος του θεραπευτικού σχήματος για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Η Teva είναι εδώ και πολλά χρόνια, πολύ ευαισθητοποιημένη εταιρεία στον χώρο της Ογκο-Αιματολογίας. Αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος αυτού είναι η προσφορά ενός εξαιρετικά εκτεταμένου πακέτου προϊόντων , που κύριο στόχο έχουν την αντινεοπλασματική αγωγή πολλών τύπων κακοηθειών, καθώς επίσης και την υποστηρικτική αγωγή των ασθενών.

Τα σκευάσματα που διατίθενται στην Ελλάδα διακρίνονται σε πρωτότυπα, γενόσημα και βιο-ομοειδή. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η εύκολη πρόσβαση σε αυτά την στιγμή και στον τόπο που χρειάζονται, προσφέροντας συγχρόνως εκτός του τεκμηριωμένου θεραπευτικού αποτελέσματος και μεγάλη οικονομική ελάφρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας .

Η πρόθεσή μας παραμένει, όπως πάντα, να παρέχουμε στους ασθενείς την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη θεραπεία για τις ασθένειες τους.

Χρόνιος πόνος που σχετίζεται με τον καρκίνο

Ο πόνος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών, των φροντιστών και των οικογενειών τους. Ο χρόνιος πόνος μπορεί να κάνει δύσκολα τα καθημερινά πράγματα όπως ψώνια, μαγείρεμα, ύπνο και εργασία. Ο βαθύς πόνος είναι μια έκρηξη του πόνου που εμφανίζεται παρόλο που λαμβάνεται τακτική φαρμακευτική αγωγή για τον χρόνιο πόνο. Διαφέρει σε ένταση και συνήθως δεν μπορεί να προβλεφθεί. Συνήθως εμφανίζεται αιφνίδια και είναι πιο σοβαρός και έντονος από ότι ο χρόνιος πόνος και μπορεί να συμβεί πολλές φορές την ημέρα.

Οι ειδικοί ιατροί φροντίδας του πόνου είναι σε θέση να συνταγογραφήσουν μια σειρά από θεραπείες για τον πόνο του καρκίνου μετά από αξιολόγηση των καλύτερων προσεγγίσεων για κάθε ασθενή.

Μεταξύ 3 και 6 στους 10 ανθρώπους με καρκίνο (30 έως 60%) θα έχουν κάποιο είδος πόνου. Ο πόνος είναι πιθανότερο να εμφανιστεί στον προχωρημένο καρκίνο. Ο προχωρημένος καρκίνος είναι όταν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί ή έχει επανέλθει από την πρώτη θεραπεία του. Δυστυχώς 9 από τα 10 άτομα με προχωρημένο καρκίνο (70 έως 90%) θα αντιμετωπίσουν πόνο.

Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων διαχείρισης πόνου που βοηθούν τους επαγγελματίες υγείας να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κάθε ασθενή.

Κεντρικό Νευρικό Σύστημα

Ανάπτυγμα/ Σύμπτυξη

Το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ) είναι το τμήμα του νευρικού συστήματος του σώματος που αποτελείται από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Είναι ένα σύστημα σύνθετων νευρικών ιστών που ελέγχει τις περισσότερες λειτουργίες του σώματος και του νου.

Ο εγκέφαλος είναι το κέντρο των σκέψεών μας, δέχεται τα ερεθίσματα του εξωτερικού μας περιβάλλοντος και ελέγχει τη σωματική μας κίνηση. Όπως ένας κεντρικός υπολογιστής, ερμηνεύει πληροφορίες από τα μάτια μας, τα αυτιά (ήχο), τη μύτη (μυρωδιά), τη γλώσσα (γεύση) και το δέρμα (αφής), καθώς και από τα εσωτερικά μας όργανα.

Τα προβλήματα του κεντρικού νευρικού συστήματος μπορεί να είναι σύνθετα, μπορεί να εμφανιστούν αργά και να προκαλέσουν σταδιακή απώλεια λειτουργίας ή να συμβούν ξαφνικά και να προκαλέσουν απειλητικές για τη ζωή προβλήματα.

Πιστεύουμε ότι η υποστήριξη ασθενών με διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος είναι ζωτικής σημασίας τόσο για αυτούς όσο και για τους φροντιστές και τις οικογένειές τους.

Η Teva δεσμεύεται να παρέχει φάρμακα για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών και των οικογενειών που πάσχουν από διαταραχές του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ) και να αναπτύσσει μεταξύ άλλων καινοτόμες λύσεις στην σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) ,στην Ημικρανία, στη νόσο του Parkinson, στη νόσο του Huntington, στον πόνο και στις διαταραχές ύπνου.

Σκλήρυνση κατά πλάκας

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια συχνή νευρολογική νόσος, παρουσιάζεται σε νέους ενήλικες και πλήττει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.

Η ΣΚΠ είναι μια ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, που σημαίνει ότι επηρεάζει τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και τα νεύρα. Στην ΣΚΠ, το στρώμα της μυελίνης που προστατεύει τα νευρικά κύτταρα, καταστρέφεται. Αυτό διαταράσσει τον τρόπο με τον οποίο τα νεύρα επικοινωνούν με τον εγκέφαλο, οδηγώντας σε δυνητικά ευρύτατα συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Απώλεια όρασης (συνήθης προσβολή του ενός οφθαλμού)

  • Κόπωση (αίσθημα κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας)

  • Σπαστικότητα (μυϊκή δυσκαμψία και / ή μη ελεγχόμενη κίνηση των μυών)

  • Αταξία (δυσκολίες της ισορροπίας και του συντονισμού)

Ο τρόπος που επηρεάζονται οι άνθρωποι από την πάθηση μπορεί να ποικίλει σημαντικά ανάλογα με το βαθμό επηρεασμού του ΚΝΣ.

Η ΣΚΠ είναι πολύπλοκη και μπορεί να προκαλέσει πολλά διαφορετικά συμπτώματα, με αποτέλεσμα η διάγνωση να απαιτεί εξειδικευμένες εξετάσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα βιώσουν όλα αυτά, ή μπορεί να βιώσουν ένα συνδυασμό συμπτωμάτων ταυτόχρονα. Η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι διαφορετική για τον κάθε ασθενή.

Ημικρανία

Η ημικρανία είναι μια περίπλοκη νευρολογική κατάσταση που παρουσιάζεται με ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων. Για κάποιες περιπτώσεις το κύριο χαρακτηριστικό είναι ένας οδυνηρός πονοκέφαλος, ενώ άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ευαισθησία στο φως, ναυτία και έμετο ή θολή όραση.

Οι κρίσεις ημικρανίας συνήθως διαρκούν από 4 έως 72 ώρες και η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ελεύθεροι από συμπτώματα μεταξύ των κρίσεων. Η ημικρανία μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην εργασιακή, οικογενειακή και κοινωνική ζωή όσων επηρεάζονται από αυτή.

Η ημικρανία παραμένει μη διαγνωσμένη και υποχαρακτηρισμένη σε τουλάχιστον το 50% των ασθενών και λιγότερο από το 50% των ασθενών με ημικρανία συμβουλεύεται έναν ειδικό Νευρολόγο.

Η ημικρανία είναι η τρίτη συνηθέστερη πάθηση παγκοσμίως, η οποία επηρεάζει περίπου 1 στους 7 ανθρώπους. Το οικονομικό βάρος της ημικρανίας είναι τεράστιο.

Πιστεύουμε ότι η υποστήριξη ασθενών με ημικρανία είναι ζωτικής σημασίας.

Η Teva προσφέρει αποτελεσματικές και καινοτόμες θεραπείες για την αντιμετώπιση της ημικρανίας σε ενήλικες ασθενείς.

Αναπνευστική φροντίδα

Ανάπτυγμα/ Σύμπτυξη

Το αναπνευστικό σύστημα είναι τα μέρη του σώματος που εμπλέκονται στην αναπνοή - η λήψη οξυγόνου και η αποβολή διοξειδίου του άνθρακα από το σώμα μέσω των πνευμόνων, της μύτης και του στόματος.

Το αναπνευστικό σύστημα έχει διάφορους τρόπους να προστατεύεται από τους κινδύνους που προέρχονται από τη συνεχή έκθεση στον αέρα, τα μικρόβια και τους ρύπους. Ωστόσο, αυτά δεν λειτουργούν πάντα, πράγμα που σημαίνει ότι οι λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού είναι κοινές. Περιλαμβάνουν το κοινό κρυολόγημα, την αμυγδαλίτιδα, τη λαρυγγίτιδα και τη γρίπη.

Άλλες πιο σοβαρές διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος συνήθως αντιμετωπίζονται από έναν ειδικό Πνευμονολόγο. Οι συνθήκες αυτές περιλαμβάνουν:

  • Αποφρακτικές καταστάσεις, όπου η ροή του αέρα στους πνεύμονες εμποδίζεται από τη στένωση των αεραγωγών (συμπεριλαμβανομένου του εμφυσήματος, της βρογχίτιδας και του άσθματος)

  •  Περιοριστικές συνθήκες, όπου οι πνεύμονες δεν μπορούν να εκταθούν επαρκώς, καθώς ο ιστός αντικαθίσταται σταδιακά από ινώδη ιστό. Αυτό μπορεί να προκληθεί από μια σειρά περιβαλλοντικών παραγόντων, αλλά και ως αποτέλεσμα μιας άλλης νόσου ή λόγω λήψης ορισμένων φαρμάκων.

Η Teva δεσμεύεται να παρέχει ποιοτικές θεραπείες για άτομα που πάσχουν από αναπνευστικές παθήσεις, όπως άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Η καινοτόμος προσέγγισή μας στην αναπνευστική φροντίδα επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση των θεραπειών μέσω καινοτόμων συστημάτων χορήγησης και φαρμάκων που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των αναγκών των ασθενών.

Η Teva προσφέρει σήμερα ένα εύρος αναπνευστικών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας ελέγχου και διάσωσης.

Κυστική Ίνωση

Η κυστική ίνωση είναι μια γενετική πάθηση και εκτιμάται ότι περίπου 1 στα 2000-2500 παιδιά γεννιούνται με κυστική ίνωση και συνολικά 50-60 παιδιά το χρόνο στην Ελλάδα. Το 4-5% του γενικού πληθυσμού, δηλαδή 1 στα 20 έως 25 άτομα θεωρείται ότι είναι φορέας του παθολογικού γονιδίου (περίπου 500.000 Έλληνες είναι φορείς).

Στην χώρα μας εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 800 ασθενείς

Τα άτομα με κυστική ίνωση αντιμετωπίζουν μια συσσώρευση παχιάς κολλώδους βλέννας στους πνεύμονες, το πεπτικό σύστημα και σε άλλα όργανα, προκαλώντας ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα. Χαρακτηριστικά στους πνεύμονες η βλέννη αποφράσσει τους αεραγωγούς με συνέπεια συχνές μικροβιακές λοιμώξεις και ανοσολογικές αντιδράσεις, που οδηγούν στην έκκριση περισσότερης βλέννης, που ευνοεί με τη σειρά της την εγκατάσταση μικροβίων, δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο.

Η συσσώρευση βλέννας στους πνεύμονες προκαλεί χρόνιες λοιμώξεις, πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα με Κυστική Ίνωση πάσχουν από μειωμένη πνευμονική λειτουργία και πρέπει να περάσουν ώρες να κάνουν φυσιοθεραπεία και να λαμβάνουν καθημερινά νεφελοποιημένες θεραπείες.

Η υποστήριξη ασθενών με κυστική ίνωση είναι σημαντική και μπορεί να είναι πολύπλοκη. Εκτός από τα φάρμακα που διατίθενται σήμερα, η Teva διαθέτει ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών επιλογών που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των προσφερόμενων προϊόντων μας και την αντιμετώπιση ανικανοποίητων αναγκών στην αναπνευστική κοινότητα.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα