Αναπνευστική φροντίδα

Το αναπνευστικό σύστημα είναι τα μέρη του σώματος που εμπλέκονται στην αναπνοή - η λήψη οξυγόνου και η αποβολή διοξειδίου του άνθρακα από το σώμα μέσω των πνευμόνων, της μύτης και του στόματος.

Το αναπνευστικό σύστημα έχει διάφορους τρόπους να προστατεύεται από τους κινδύνους που προέρχονται από τη συνεχή έκθεση στον αέρα, τα μικρόβια και τους ρύπους. Ωστόσο, αυτά δεν λειτουργούν πάντα, πράγμα που σημαίνει ότι οι λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού είναι κοινές. Περιλαμβάνουν το κοινό κρυολόγημα, την αμυγδαλίτιδα, τη λαρυγγίτιδα και τη γρίπη.

Άλλες πιο σοβαρές διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος συνήθως αντιμετωπίζονται από έναν ειδικό Πνευμονολόγο. Οι συνθήκες αυτές περιλαμβάνουν:

  • Αποφρακτικές καταστάσεις, όπου η ροή του αέρα στους πνεύμονες εμποδίζεται από τη στένωση των αεραγωγών (συμπεριλαμβανομένου του εμφυσήματος, της βρογχίτιδας και του άσθματος)

  •  Περιοριστικές συνθήκες, όπου οι πνεύμονες δεν μπορούν να εκταθούν επαρκώς, καθώς ο ιστός αντικαθίσταται σταδιακά από ινώδη ιστό. Αυτό μπορεί να προκληθεί από μια σειρά περιβαλλοντικών παραγόντων, αλλά και ως αποτέλεσμα μιας άλλης νόσου ή λόγω λήψης ορισμένων φαρμάκων.

Η Teva δεσμεύεται να παρέχει ποιοτικές θεραπείες για άτομα που πάσχουν από αναπνευστικές παθήσεις, όπως άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Η καινοτόμος προσέγγισή μας στην αναπνευστική φροντίδα επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση των θεραπειών μέσω καινοτόμων συστημάτων χορήγησης και φαρμάκων που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των αναγκών των ασθενών.

Η Teva προσφέρει σήμερα ένα εύρος αναπνευστικών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας ελέγχου και διάσωσης.

 Η εστίαση της Teva είναι να συνδυαστούν τα ολοκληρωμένα δυνατά μας σημεία με τα εξειδικευμένα φάρμακα (συμπεριλαμβανομένων τόσο των μικρών μορίων όσο και των βιολογικών φαρμάκων), τις πλατφόρμες συσκευών και τα γενόσημα φάρμακα. 

Κυστική Ίνωση

Η κυστική ίνωση είναι μια γενετική πάθηση και εκτιμάται ότι περίπου 1 στα 2000-2500 παιδιά γεννιούνται με κυστική ίνωση και συνολικά 50-60 παιδιά το χρόνο στην Ελλάδα. Το 4-5% του γενικού πληθυσμού, δηλαδή 1 στα 20 έως 25 άτομα θεωρείται ότι είναι φορέας του παθολογικού γονιδίου (περίπου 500.000 Έλληνες είναι φορείς).

Στην χώρα μας εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 800 ασθενείς

 Τα άτομα με κυστική ίνωση αντιμετωπίζουν μια συσσώρευση παχιάς κολλώδους βλέννας στους πνεύμονες, το πεπτικό σύστημα και σε άλλα όργανα, προκαλώντας ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα. Χαρακτηριστικά στους πνεύμονες η βλέννη αποφράσσει τους αεραγωγούς με συνέπεια συχνές μικροβιακές λοιμώξεις και ανοσολογικές αντιδράσεις, που οδηγούν στην έκκριση περισσότερης βλέννης, που ευνοεί με τη σειρά της την εγκατάσταση μικροβίων, δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο.

Η συσσώρευση βλέννας στους πνεύμονες προκαλεί χρόνιες λοιμώξεις, πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα με Κυστική Ίνωση πάσχουν από μειωμένη πνευμονική λειτουργία και πρέπει να περάσουν ώρες να κάνουν φυσιοθεραπεία και να λαμβάνουν καθημερινά νεφελοποιημένες θεραπείες.

Η υποστήριξη ασθενών με κυστική ίνωση είναι σημαντική και μπορεί να είναι πολύπλοκη. Εκτός από τα φάρμακα που διατίθενται σήμερα, η Teva διαθέτει ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών επιλογών που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των προσφερόμενων προϊόντων μας και την αντιμετώπιση ανικανοποίητων αναγκών στην αναπνευστική κοινότητα.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα