To ‘More than today’ είναι ένα σύντομο βίντεο που διηγείται την αληθινή ιστορία της νεαρής μουσικού Ara και την διαδρομή της με την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ). Δημιουργήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ από την Teva, ως ένα ευχαριστώ προς όλους εκείνους που εργάζονται ακούραστα με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ατόμων που πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση. Είναι ταυτόχρονα και μια στιγμή αναγνώρισης για το πόσο έχει εξελιχθεί η κοινότητα της ΠΣ από πλευράς θεραπειών και αποτελεσμάτων.

Η Ιστορία της Ara

Η Ara πίστεψε ότι θα έχανε τα πάντα όταν η ΠΣ απείλησε τη δυνατότητά της να παίζει μουσική. Όμως, με τη συμπαράσταση της Νευρολόγου, της Νοσηλεύτριας και του αγαπημένου της συντρόφου Steve, η Ara κατάφερε να συνεχίσει να παίζει την μουσική που αγαπά. Το τραγούδι που ακούγεται στο βίντεο έχει γραφτεί και ηχογραφηθεί από την ίδια. Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω το άρθρο της Ara σχετικά με το συγκεκριμένο έργο.

Τιμώντας την εξέλιξη στην αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Στην Teva, εργαζόμαστε με στόχο τη θεραπευτική αντιμετώπιση και την ενημέρωση στον τομέα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης για πάνω από 20 χρόνια.  Τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση μπορεί να ποικίλλουν σημαντικά και μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή τους, παρόλο που μπορεί να είναι «αόρατα» για άλλους ανθρώπους.

Έχουμε δει τα αποτελέσματα να βελτιώνονται για τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς η θεραπεία και η υποστήριξη συνεχίζουν να εξελίσσονται - και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτήν την πρόοδο, βοηθώντας ακόμα περισσότερους ασθενείς όπως η Ara, τώρα και στο μέλλον.

H Πολλαπλή Σκλήρυνση δεν θα σταματήσει το τραγούδι μου.

Ζητήσαμε από την Ara, που παρουσιάζεται στο animation «More than today», να μοιραστεί την ιστορία της.

Το όνομά μου είναι Άρα. Είμαι 29 ετών και ζω στη Σκωτία. Είμαι δασκάλα μουσικής και ερμηνεύτρια και λατρεύω αυτό που κάνω. Η μουσική είναι τεράστιο πάθος μου και πραγματικά μου φτιάχνει την διάθεση όταν νιώθω άσχημα.

Διαγνώστηκα με Πολλαπλή Σκλήρυνση τον Απρίλιο του 2018. Υπέφερα από νευροπαθητικό πόνο για χρόνια πριν από τη διάγνωσή μου και παρόλο που ακούγεται ανόητο, απλώς υπέθετα ότι αυτό ήταν φυσιολογικό. Μόνο όταν άρχισα να χάνω την ισορροπία μου και να υποφέρω από οπτική νευρίτιδα, κατέληξα στα Επείγοντα και αυτό οδήγησε σε πολλά ραντεβού με νευρολόγο, μαγνητική τομογραφία και, τέλος, διάγνωση της υποτροπιάζουσας διαλείπουσας σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Είμαι τυχερή που έχω την πιο υποστηρικτική οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του φίλου μου Steve. Η αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης είναι πιο εύκολη όταν έχετε ξεχωριστούς ανθρώπους στη ζωή σας όπως εγώ.

«More than today»

Αποφάσισα να γράψω ένα τραγούδι για τον Steve, για να εκφράσω το πώς νιώθω γι' αυτόν. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι "More Than Today" «πιο πολύ από σήμερα»– μια μικρή φράση που έχουμε χρησιμοποιήσει σε όλη τη διάρκεια της σχέσης μας - αύριο θα σε αγαπώ περισσότερο από σήμερα.

Με την πάροδο του χρόνου, συνειδητοποιήσαμε ότι ο όρος "Περισσότερο από σήμερα" είναι επίσης πολύ σχετικός για τα άτομα που ζουν με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η ιδέα ότι παρόλο που μπορεί να δυσκολεύεσαι κάποια μέρα, υπάρχει πάντα κάτι περισσότερο από το σήμερα. Το αύριο είναι μια νέα μέρα και ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει.

Ήθελα να συμμετάσχω σε αυτό το έργο - δημιουργώντας ένα κινούμενο σχέδιο που συνοδεύεται από το τραγούδι “More than Today" - έτσι θα μπορούσα να βοηθήσω στην ευαισθητοποίηση για την ΠΣ, να μοιραστώ το ταξίδι μου και φυσικά να ευχαριστήσω την ιατρική μου ομάδα για όλα όσα έχουν κάνει και θα συνεχίσουν να κάνουν για μένα.

Η ΠΣ με δίδαξε να μην θεωρώ τίποτα δεδομένο στη ζωή, να αξιοποιώ στο έπακρο κάθε κατάσταση και να σκέφτομαι πάντα ότι αν και οι άλλοι μπορεί να φαίνονται εντάξει, μπορεί να περνούν και κάτι δύσκολο.
Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.