Είμαστε υπερήφανοι για την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής κυκλοφορίας του Life Effects, ενός ιστοτόπου με επίκεντρο τον ασθενή που φιλοξενεί περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από ασθενείς και ελέγχθηκε από εμπειρογνώμονες.
Αυτή η πρωτοβουλία διαδικτυακού περιεχομένου δημιουργήθηκε μετά από εκτεταμένη έρευνα σε 13.500 ασθενείς σε παγκόσμιο επίπεδο και τώρα δρομολογείται στην Ευρώπη. Η έρευνα δείχνει μία απαίτηση από τους ασθενείς, ιδιαίτερα εκείνους με χρόνιες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της σκλήρυνσης κατά πλάκας (ΣκΠ), για αξιόπιστες πληροφορίες για την υγεία.1 

Με περιεχόμενο που αναπτύσσεται σε συνεργασία με ασθενείς, το Life Effects αποτελείται από άρθρα, βίντεο και podcasts που παρέχουν πληροφορίες, απόψεις και έμπνευση σε άτομα που πάσχουν από μία ή περισσότερες χρόνιες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ΣΚΠ, ιδιαίτερα με επίκεντρο τον αντίκτυπο μιας πάθησης στην καθημερινότητα των ασθενών. Μέσα από τη συνεργασία με μια βασική ομάδα ασθενών σε συνεχή βάση, οι οποίοισυνεισφέρουν περιεχόμενο το οποίο ελέγχεται από ειδικούς, το Life Effects προσφέρει μια αξιόπιστη προοπτική από πρώτο χέρι ως προς το πώς είναι να ζει κανείς με μια χρόνια πάθηση. Μαζί, αυτοί οι ασθενείς και το Life Effects διηγούνται αληθινές ιστορίες, εξετάζουν το τελευταίο σκεπτικό από την πλευρά του ασθενούς, και προσφέρουν πρακτικές συμβουλές για να γίνουν τα πράγματα λίγο πιο εύκολα. 

Η Aoife Kirwan, που ζει με ΣκΠ και κατοικεί στην Ιρλανδία, δήλωσε: «Είναι πάντα συναρπαστικό όταν δημιουργείται μια ευκαιρία για να ακουστούν οι φωνές των ανθρώπων με ΣκΠ. Το Life Effects αναπτύχθηκε σε συνεργασία με ανθρώπους που ζουν με χρόνιες παθήσεις συμπεριλαμβανομένης της ΣκΠ, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργείται από εμάς, για εμάς. Δίνει στους ανθρώπους που ζουν με χρόνιες καταστάσεις την ευκαιρία να μοιραστούμε τις ιστορίες, τις σκέψεις και τις απόψεις μας, γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι πληροφορίες ελέγχονται επίσης από ειδικούς. Σε μια εποχή όπου διατίθενται ευρέως απεριόριστες πληροφορίες, αυτές οι αξιόπιστες πληροφορίες από άτομα με τις ίδιες παθήσεις είναι ανεκτίμητες για τους ασθενείς. Ως κάποιος που ζει με ΣκΠ, χαίρομαι που βλέπω μια τέτοια συνεργασία μεταξύ της κοινότητάς μου και της ιατρικής κοινότητας, η οποία προσφέρει μια νέα πηγή που συνδυάζει την πραγματική εμπειρία με επιστημονικά στοιχεία».

Το Life Effects είναι το αποτέλεσμα της αντιμετώπισης μιας ανεκπλήρωτης ανάγκης για αξιόπιστες online πληροφορίες για την υγεία, ιδιαίτερα για τους ασθενείς που ζουν με χρόνιες παθήσεις, καταγράφοντας το πώς είναι πραγματικά να ζει κανείς με αυτές τις παθήσεις και ακούγοντας απευθείας από αξιόπιστες πηγές - τους ίδιους τους ασθενείς. Δημιουργώντας περιεχόμενο που συμπληρώνει το ιατρικό ταξίδι των ασθενών με επαγγελματίες υγείας, την κύρια πηγή πληροφοριών σχετικά με τη διάγνωση και τις επιλογές θεραπείας, προσφέρουμε μια καλύτερη εικόνα των επιπτώσεων αυτών των παθήσεων σε καθημερινή βάση. Το Life Effects έχει περιεχόμενο που απευθύνεται σε ασθενείς από ασθενείς και ελεγμένο από εμπειρογνώμονες, προσφέροντας μια αξιόπιστη πηγή την οποία μπορούν να εμπιστεύονται.

Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα του Life Effects ενσωματώνει περιεχόμενο σχετικό με την ΣκΠ, καθώς και περιεχόμενο σχετικά με παθήσεις όπως άσθμα, κατάθλιψη και ημικρανία. Η ομάδα του Life Effects συνεργάζεται με το Healthline, τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο ιστότοπο πληροφοριών για την υγεία των καταναλωτών, και το Panoply, ένα δίκτυο premium podcast που ανήκει στην ομάδα The Slate Group. Το Healthline και το Panoply βοηθούν την Teva να ενώσει την αυθεντική φωνή και την αξιόπιστη οπτική γωνία του ασθενούς με την συντακτική οπτική του επαγγελματία δημοσιογράφου.

Ο αντιπρόεδρος της στρατηγικής για τα κανάλια και το ψηφιακό περιεχόμενο στην Teva, Arun Mahtani, δήλωσε: «Το Life Effects είναι μια πλατφόρμα για την παροχή υποστήριξης και συμβουλών από ασθενείς σε άλλους που ζουν με μια χρόνια πάθηση. Στην Teva, έχουμε δεσμευτεί στην ενδυνάμωση των ασθενών και το Life Effects είναι η πραγματική ενσάρκωση αυτής της δέσμευσης - άμεσες πληροφορίες από τη φωνή του ασθενούς με την υποστήριξη των εμπειρογνωμόνων. Αυτό το περιεχόμενο είναι προσωπικό και σημαντικό για κάθε άτομο και έχουμε συγκλονιστεί από τον αντίκτυπο αυτής της συνεργασίας που προσφέρει μεγαλύτερη κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς εκτός από τη θεραπεία.»

______________________________________
Παραπομπές

[1] Edelman Intelligence 2018. Teva Brand Research 
Ημερομηνία προετοιμασίας: Οκτώβριος 2018 | Αρ. αναφοράς: HQ/TV/18/0010